Hvad Er Resultat Af Primær Drift?

Matematik
February 20th, 2021

Der findes rigtig mange forskellige termer i den verden, der beskæftiger sig med regnskab. I dette indlæg vil vi beskæftige os med begreb, eller tal, der hedder Resultat af primær drift. Dette kaldes også blot EBIT, der står for den engelske version Earnings before interest and tax. Men hvad betyder det hele i praksis?

Hvad er resultat af primær drift? Resultatet af den primære drift får man ved at omsætningen, og herefter fratrække de variable omkostninger, kontante kapacitetsomkostninger og afskrivninger. Dette regnestykker giver resultatet af den primære drift.

Eksempel i regnestykke

Omsætning: 10.000

– Variable omkostninger: 6.000

Dækningsbidrag: 4.000

– Kontante kapacitetsomkostninger: 2.000

Indtjeningsbidrag: 2.000

– Afskrivninger: 300

Resultat af primær drift: 1.700

Det er vigtigt at understrege, at resultatet af den primære drift ikke er det samme som årets resultat, populært blot kaldet overskud. Der er nemlig ikke fratrukket finansielle omkostninger endnu, der skal fratrækkes resultatet af den primære drift.

Årets resultat, eller bare overskud, skal der selvfølgelig betales noget skat af. Herefter kan virksomheden vælge at bruge de overskydende penge til at betale udbytte til aktionærerne eller geninvestere dem i virksomheden.

Mange vælger ikke at hive pengene ud af virksomheden, da der kan være en del skattetekniske fordele i dette.

Tak for støtten. Tak til Perlen Odense for deres økonomiske bidrag til ovenstående indhold. Perlen Odense forhandler blandt andet Sif Jakobs. Det gør hverken til eller fra, men det er information du bør vide.

Næste indlæg