Hvad Er Religion?

Samfund
July 6th, 2020

De fleste har en, men hvad er religion egentlig? 

Det kan være svært at svare på, men vi prøver alligevel. Du kan derfor læse mere om, hvad religion er, samt hvordan man definerer religion i denne artikel. Vi tør godt love, at du måske bliver lidt overrasket over, hvad religion egentlig betyder.

En bindende relation

Begrebet religion stammer fra det latinske ord religio - eller religare. For romerne betød ordet "at binde", hvor det blev brugt til at henvise til både bindende sociale og rituelle relationer mellem både mennesker og guder. Denne bindende relation blev anset  at være det, der gjorde det muligt at opretholde livet og samfundet.

Siden har begrebet fået en anden betydning, så det på mange områder i dag fungerer som en paraplybetegnelse for de forskellige trosretninger. De andre betydninger af religionsbegrebet indtraf i forbindelse med den tidlige kristendom, hvor kristne begyndte at anvende betegnelsen til at inkludere den enkeltes tro og rituelle praksis.

Uanset hvordan man ser på det, så dækker religion som begreb over menneskers tilgang til både det rituelle og sammeneksistensen med andre mennesker i et konkret samfund. Selvom religion i dag dækker over konkrete trosretninger, så har essensen i begrebet ikke ændret sig meget, da religion stadig anvendes til at binde mennesker til konkrete samfundsnormer og sociale relationer.

Det sker ved at religionen fastsætter forståelsen og dens følgers anskuelse af den verden, som de lever i. Det ses især i forbindelse med, at det enkelte menneske møder eksistentielle udfordringer i form af nød, lidelse, død og kærlighed - der hvor man søger en dybere mening med livet og tilværelsen på jorden.

Her søges noget større og et mere håndgribeligt svar på livets udfordringer via religionen, end hvad den enkelte selv kan finde svar på.

Tak for støtten

Til sidst takker vi Illums Bolighus for deres støtte til dette indlæg. Se deres store udvalg af kendte mærkevare som en Finn Juhl Stol og utallige andre møbler fra velkendte danske designere. 

Næste indlæg