Hvad Er Fascisme?

Samfund
May 10th, 2021

En af de helt store dyrkere af fascismen var Benito Mussolini. Han var Italiens diktator fra 1925-1943 og er kendt for udtrykket: "Intet over, intet ved siden af og intet uden for staten". 

Selve kernen i fascismen foregik derfor på den måde, at alt og alle skulle være under staten og det hele kun var styret af et menneske, nemlig Føreren. Føreren var selvfølgelig Benito Mussolini selv, også kaldet II Duce. Samfundet blev altså betragtet som en samlet organisme, hvor fællesskab og nationen blev fremstillet som den stærke og skabende kraft. Det betød blandt andet, at fagforeninger og arbejdsgivere kom under samme 'vinge' og i stedet for at bekæmpe hinanden, skulle de arbejde sammen.

En af de største karakteristika for fascismen var dens konsekvente og voldlige modstand mod andre politiske systemer, såsom kommunisme, socialisme, demokrati og liberalisme. Og i denne ideologi blev vold set som et legitimt middel at gøre brug af, hvis det var nødvendigt.

Selve systemet lyder bekendt og det er også med god grund, da Hitler havde dette system meget kært og havde det som en stor inspirationskilde til nazismen. Det ændrede sig dog med tiden og nazismen blev en særskilt ideologi, som tiden gik. Det var især tankegangen med racisme og antisemitisme (jødehad), hvor de tog afstand fra fascismen. 

Her skal vi huske at takke Perlen Odense, der har ydet support og har økonomisk finanseret tilstedeblivelsen af dette blogindlæg. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af smykker. Dette gælder dette blogindlæg - tak for dette.

Næste indlæg