Hvad Er Flaskehalsproblemer? Sådan Løser Du Dem

Samfund
August 13th, 2020

Du kommer ud for mange problemstillinger i livet. Nogle kan du sikkert undgå, men et du uden tvivl støder på mange gange, både i din dagligdag og i dit arbejdsliv, er flaskehalseproblemer.

Flaskehalseproblemer? Som i at der er noget galt med den flaske, jeg drikker af? Ja og nej. Vi forklarer her konceptet bag flaskehalseproblemer og sætter det i en relevant kontekst.

Flaskehalseproblemer

Begrebet flaskehalseproblemer har sin oprindelse tilbage i 1986. Begrebet beskriver en problemstilling, som bedst er symboliseret ved, at du kun kan hælde væsken ud af en flaske med en bestemt fart, da hullet i flasken bare ikke er større, så det ikke kan gå hurtigere.

Flaskehalseproblemet beskriver, hvordan et et afgrænset område ender med at skabe ventetid og problemer for det øvrige system, der alt sammen skal igennem flaskehalsen for at komme videre.

Et velkendt eksempel derpå er kasserne i supermarkederne. Er der kun en kasse åben, så opstår der en kø - og køen er et flaskehalseproblem, da alle kunderne skal igennem en og samme kasse, for at de kan betale og komme ud af butikken.

Du oplever derfor flaskehalseproblemer i mange aspekter af livet, hvor mængden af ting er større end de ressourcer, der er til rådighed til at håndtere eller afhjælpe disse.

Et andet velkendt eksempel på flaskehalse er sammenfletninger i trafikken, hvor to vejbaner skal finde sammen i en. Det giver kø, for der kan kun komme en bil igennem af gangen fremfor to.

På arbejdsmarkedet opstår flaskehalse typisk, når en enkelt medarbejder skal godkende eller gøre noget, før en række øvrige medarbejdere kan komme videre med deres arbejde. Flaskehalse skaber derfor ventetid og kan meget vel føre til både irritationsmomenter og tabte fortjenester, hvis der ikke tages hånd om dem.

Tak for støtten

Tak til avXperten for støtten her til indlægget. Find dit næste smarte fitness ur, keyboard, headset eller alt andet indenfor elektronik på deres store webshop.

Næste indlæg