Hvad Er Globalisering? Bliv Klogere På Fænomenet Her

Samfund
September 11th, 2020

Du lever i en global verden, hvor globalisering efterhånden mere er reglen end undtagelsen, når det kommer til rejser, handel og interesseområder. Globalisering kan være et lidt abstrakt koncept, for hvad er globalisering?

Globalisering er en betegnelse for, hvordan mennesker udveksler kultur og økonomiske interesser på tværs af landegrænser, kontinenter og kulturer. Globalisering gør, at disse forskelle mere og mere udviskes, således man i dag mere interagere på baggrund af fælles interesser fremfor specifikke og afgrænsede tilhørsforhold.

Teknologien skaber vejen for globalisering

Vejen til globalisering er i den grad blevet banet af den teknologiske udvikling. Selvom der har været handel og kulturelle udvekslinger i mange tusinde år, så har det oftest været begrænset, da kommunikations- og rejsemulighederne langsommeliggjorde det. 

Brevet, blev erstattet af telegrafen, som blev erstattet af telefonen, som blev erstattet af internettet. Du kan i dag komme i direkte kontakt med en person på den anden side af jorden - noget der tidligere kun kunne ske via brev - og det tog altså sin tid.

Netop denne hastighed i kommunikationen har åbnet op for, at man med en direkte adgang til personer på den anden side af jorden lettere kan udveksle ideer, handle og skabe samhørsforhold. Dette er med til at nedbryde følelsen af fremmedgørelse. 

Globaliseringen gør, at man får bedre kendskab til andre kulturer end dem, der findes i ens nærmiljø rent geografisk. Du har i modsætning til tidligere langt større adgang til informationer og kommunikation med andre end dem i dit geografiske nærmiljø. Du agerer dermed mere globalt end regionalt, hvilket er hele essensen i globalisering. 

Det er dog ikke alle, der er fan af globalisering, da denne ses som en medvirkende faktor til kulturelle ændringer.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for støtten til dette indlæg. Find et stort udvalg af smarte gadgets som fx et billigt action kamera, gaming headsets, tastaturer og meget, meget mere.

Næste indlæg