Hvad Er Et Resume?

Dansk
April 15th, 2021

Et resumé en meget kort tekst, hvor du fortæller hovedpunkter fra en historie, artikel eller lignende. 

Hele formålet for et resumé er, at den, der læser det, bliver præsenteret for de mest væsentlige og vigtige punkter. Der er ikke lagt vægt på for mange detaljer. Det skal være en ultrakort gengivelse. Sætningerne er derfor korte og præcise og der bliver ikke lagt vægt på, at resuméet fuldstændig følger tekstens disposition. 

Mange har en tendens til at sammenligne et resumé med et referat. Der er visse ligheder, men den store forskel er dog, at et referat er længere og har et fokus på de vigtige detaljer. Plus at der her også er et fokus på, at du følger kronologien i historien.

Der, hvor referatet og resuméet ligner hinanden, er:

  • at der er et vist fokus på at være kort og fokuseret på selve hovedessensen i teksten. 
  • at læseren får det centrale indhold af vide.

Man skal dog huske, at i resuméet vælger du også selv hovedpunkterne, som du mener er vigtige for, at læseren er bedre rustet til at få lyst til at læse historien.

Jeg håber, at ovenstående har gjort dig klogere på, hvad et resumé er, og på hvilke punkter det især adskiller sig fra referatet.

Dette indlæg er udarbejdet med økonomisk støtte fra Perlen Odense. Der kan du blandt mange andre ting, eksempelvis finde perleøreringe. Herfra siger vi tusind tak.

Næste indlæg