Hvad Er Et Budskab? Sådan Forklarer Du Det

Dansk
August 20th, 2020

Du ved sikkert, hvad det betyder, men hvordan forklarer du lige et helt specifikt begreb, når du sidder til eksamen? Nogle begreber er lettere at forklare end andre, men selvom du bruger bestemte begreber i din dagligdag, så kan det alligevel være svært at forklare, hvad de helt konkret betyder.

Hvis du trækker spørgsmålet "hvad er et budskab?" til eksamen, hvordan vil du så forklare det? Her får du et stærkt bud på, hvordan du kan forklare, hvad et budskab er.

Et budskab - en konkret fortælling

Et budskab er, når du fortæller en nyhed eller en historie, som har et konkret formål. Budskab kan dække over begge dele, men der er alligevel lidt forskel på de to ting.

Hvis du ser på budskab som en nyhed. Så er det her, at man som afsenderen overbringer en helt konkret nyhed til andre. Det kan være nyheden om en bestemt persons død, hvis vi skal tage et eksempel. Så overbringes budskabet om vedkommendes død til andre.

Et budskab er dog oftest forbundet med en form for tanke- eller meningstilkendegivelse. Hvor der ikke blot er en nyhed eller en historie, men at disse er bundet på en holdning eller en tankeopfattelse, som afsenderen forsøger at hæfte på sin fortælling.

Et eksempel herpå er fortællingen om Peter og ulven, hvor budskabet i historien er, at hvis man bliver ved med at lyve, så stopper folk med at tro på en, selv i situationer hvor man rent faktisk fortæller sandheden.

Budskab defineres også som et bud, en efterretning, et evangelium eller et ærinde. Du finder derfor mange budskaber i for eksempel religiøse tekster, der netop binder deres budskaber op på fortællinger med konkret eksempler.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for støtten til dette indlæg og vores side generelt. Se deres enorme udvalg af elektronik, heriblandt produkter som en digital fotoramme, gaming tastaturer, headsets, bluetooth højttalere og meget, meget mere. 

Næste indlæg