Hvad Betyder # Tegnet? (Hashtag)

Dansk
July 2nd, 2020

Et hash mærke eller et hashtag er blevet et anerkendt og benyttet tegn. Det er især på de sociale medier, at shift + 3(genvejen) på tastaturet har fået en opblomstring. Det hele startede tilbage i 2007, da Chris Messina brugte det i et tweet. Han tog ikke patent på brugen af hashtagget, men kendes i dag som gudfaren til symbolet.

Hashtag har også været brugt i amerikansk militær, hvor det dog kaldes for hash mark, hvor man laver striber på deres tøj alt efter rang. Derfor hører man nogle gange folk fra USA sige: “I earned my stripes.” Det betyder altså, at de har gjort sig fortjent til deres striber og deres rang.

Dette kaldes et Hash mark, og et hashtag på tastaturet er altså blot et symbol, der kan bruges til fremhæve en tekst. På de sociale medier som Twitter og Instagram er et hashtag dog blevet meget mere end dette.

Hashtagget bliver brugt til en dynamisk søgning, så man kan søge på et # efterfulgt af et ord eller en sammenskrevet sætning.

Nogle af de mest bruge hashtags på Instagram i 2020

  • #fitfam
  • #cute
  • #followforfollow
  • #pretty
  • #art
  • #instagood
  • #me
  • #f4f

Dette er nogle standard-tags, som mange bruger, når de poster. Hvis du laver en post og putter et bestemt hashtag på din post og den er offentlig, så kan man altså finde din post ved at søge på det specifikke hashtag. Det er blandt andet blevet brugt til at sætte fokus på store bevægelser og kampagner som eksempelvis #me2 og #BLM for Black Lives Matter.

Mange bruger hashtagget i flæng, og det er blevet en anerkendt del af det danske sprog de seneste 10 år.

Tak til Perlen Odense

Vi vil gerne sende en hilsen og et tak til Perlen Odense, der via støtte har gjort denne artikel til en mulighed. Perlen Odense har en online butik, hvor man kan finde smukke smykker i alle mulige afskygninger. Leder du efter et ualmindeligt godt udvalg af smykker? Hos Perlen kan du finde gode brands som Julia Sandlau, Sif Jakobs, Christina Watches, Pernille Corydon og meget meget mere. Giv dem et visit næste gang, du skal handle smykker.

Næste indlæg