Hvad Betyder Spontan?

Dansk
July 27th, 2020

Du har uden tvivl hørt nogen sige “det var da godt nok spontant” eller “jeg gjorde det, helt spontant!”, men måske undrer du dig lidt over hvad spontan egentlig betyder.

Netop dette har vi fundet svaret på i dette indlæg, hvor vi giver dig et helt klart svar på hvad dette ord/begreb dækker over.

Hvordan er man spontan?

Først og fremmest, lad os lige få defineret hvad det vil sige at være spontan:

Spontan er et ord/begreb som dækker over en handling som opstår uden nogen form for påvirkning eller planlægning.

Med andre ord er en spontan handling noget som pludseligt og straks sker uden forvarsel på nogen måde.

Spontane handlinger er noget vi som mennesker handler på impulsivt og uventet og kan dermed have forskellige resultater.

Nogle spontane handlinger er dårlige, mens andre kan være gode.

Eksempelvis kan du i en spontan håndling spille 1000 kr. Væk på et casino, denne situation kan både være god og dårlig afhængigt af udfaldet.

En spontan handling er altså noget som vi ikke har tænkt over grundigt, og dermed ikke analyseret hvordan udfaldet kan være for vores liv.

Der findes selvfølgelig også helt milde former for spontane handlinger, fx at du lige inden du betaler i supermarkedet vælger at tage en chokoladebar med i købet, dette kaldes også et impulskøb da det sker pludseligt og uden planlægning.

Nogle mennesker lever et meget spontant liv, dette gælder især personer som vælger at tage på lange rejser uden den store planlægning, og træffer spontane valg undervejs.

De fleste mennesker er dog vanedyr og elsker at planlægge og være herre over deres valg i livet, da det giver en større grad af tryghed og sikkerhed i tilværelsen.

Tak for støtten

Til slut takker vi avXperten for deres støtte til dette indlæg. AvXperten sælger en lang række elektroniske produkter til alle dine behov, heriblandt en effektiv WiFi extender til dit trådløse signal, samt alt inden for kabler, routere og meget mere.

Næste indlæg