Hvad Er En Krimi? Sådan Ved Du, Hvad En Krimi Er

Dansk
July 10th, 2020

Der findes efterhånden så mange genre, at det helt kan være svært at skelne dem fra hindanden. Især hvis der er elementer fra forskellige genre i samme bog eller film.

En af mest populære genre er krimier - Men hvad er en krimi - og hvad gør den til netop en krimi?

Krimi - Her er dens træk

En krimi er, hvis vi tager udgangspunkt i bøgerne til at begynde med, historier, hvor du som læser oftest støder på en eller anden form for forbrydelse i begyndelsen af bogen. Det vil oftest være på et tidspunkt, hvor du endnu ikke er introduceret for alle bogens karakterer.

Handlingen i en krimi går derefter i store træk ud på, at hovedpersonen skal løse eller opklare denne forbrydelse. Typisk er hovedpersonen en politimand, detektiv, efterforsker eller en anden form for person, der besidder de nødvendige træk og egenskaber til at løse forbrydelsen og finde gerningsmanden.

Derefter introduceres du løbende for det persongalleri af karakterer, som på den ene eller anden måde udgør de mistænkte - og selvfølgelig også gerningsmanden selv.

Det kan enten ske inden eller i forbindelse med, at en lang række spor og ledetråde præsenteres, som både læseren og bogens hovedperson skal forsøge at navigere imellem. 

Den rejse sker selvfølgelig ikke uden afveje og sidespor - og sandsynligvis også lidt romantik, inden mistanken bliver indsnævret og gerningsmanden afsløres til sidst.

Blandt de mest kendte krimier finder du hovedpersoner som Sherlock Holmes, Hercule Poirot og Jussi Adler-Olsens karakter fra Afdeling Q, Carl Mørck, hvis vi retter blikket lidt mod danske krimier. 

Tak for støtten

Vi siger tak til Advokathuset Bredgade for deres støtte til dette indlæg. De specilaisere sig især for skilsmisser, heriblandt udredning af hustribidrag, bodeling og meget mere. 

Næste indlæg