Hvad Er Forskellen På Fysik Og Kemi?
Du kan have dem både sammen og hver for sig i løbet af din skoletid, men hvad er egentlig forskellen på fysik og kemi?
Det kan være svært at se, især de første par gange, hvor du har fysik og kemi. Men der er markante forskelle på fysik og kemi. Vi går derunder i detaljen med, hvad forskellen på de to fag er.
Fra en til to discipliner
Forskellen er faktisk mere markant mellem fysik og kemi, end man lige går og tror - også selvom de oprindeligt blev anset som en samlet videnskab under begrebet "fysik".
Fysik er erfaringerne og sammenspillet mellem teorier og observationer med henblik på at beskrive og fastslå naturens love. Derfor er forsøg en fast del af fysikken, da disse bruges til at be- eller afkræfte de fremsatte teorier. En stor del af disse teorier omhandler stoffer, bevægelse og den energi, som vi alle oplever og er en del af.
Kemi opstod som område som en del af fysikkens viden, men udviklede sig sidenhen til en hel selvstændig disciplin. Kemi kan være meget kompliceret - og ende noget så grueligt galt, hvis du går galt i byen med det. Kemi stammer fra det græske ord "chemeia" eller "chymeia". Ordet stammer meget vel oprindeligt fra arabisk, hvor ordet dækkede over jordens kunst og sammenblanding af dens metaller.
Kemi er derfor viden om stoffernes opbygning og betingelser i forhold til forandringer og sammensætninger.
En lang række af de begreber og teorier vi kender i dag, er blevet fremsat og bevist siden renæssancens afslutning. Fælles for mange af teorierne indenfor både fysik og kemi er, at de bruger matematikken og dens begreber til at fastsætte teorier og bevise dem via forsøg.
Tak til akasser.dk
Vi takker til sidst for støtten til dette indlæg fra akasser.dk. Akasser.dk hjælper dig på vej hvis du er tvivl om hvordan diverse A kasser fungerer samt hvilken du bør vælge i dit tilfælde.